5 Οφέλη των εύκαμπτων φωτοβολταϊκών συλλεκτών

5 Οφέλη των εύκαμπτων φωτοβολταϊκών συλλεκτών

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι μια πολύ σημαντική κατηγορία από τις εφαρμογές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια, η χρήση των φωτοβολταϊκών παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον.

Η τεχνολογία, τα υλικά και ο τρόπος κατασκευής των φωτοβολταϊκών συλλεκτών εξελίσσονται συνεχώς που να δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Ημιεύκαμπτα πάνελ 12/24V και απόδοσης 20W – 200W, είναι η πλέον βολική εναλλακτική λύση για κάλυψη των αναγκών σας σε ηλεκτροδότηση.

Μπορείτε να τους εφαρμόσετε στο σκάφος ή την βάρκα σας. Στο αυτοκίνητο και στο τροχόσπιτο σας ή ακόμα και στο σακίδιο σας κατά την διάρκεια μιας πεζοπορίας. Μπορείτε να τους εγκαταστήσετε εύκολα σε μια απομακρυσμένη περιοχή ακόμα και στους αγρούς για τις ανάγκες ηλεκτροδότησης σας. Ακόμα και στον κήπο του σπιτιού σας ή την στέγη του.

Ορισμένα επιπλέον οφέλη που έχουν οι εύκαμπτοι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες, είναι τα εξής:
  1. Είναι ανθεκτικοί στους κραδασμούς και στις πτώσεις. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, ορισμένα μοντέλα εύκαμπτων συλλεκτών αντέχουν και στο πάτημα.
  2. Καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο.
  3. Κάμπτονται για να προσαρμόζονται σε κοίλες ή κυρτές επιφάνειες όπως την τέντα του σκάφους.
  4. Λόγω του μικρού βάρους και εύκολης σύνδεσης/αποσύνδεσης, μπορούν να εκτίθενται σε ηλιοφάνεια την διάρκεια της ημέρας και να αποθηκεύονται για ασφάλεια κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  5. Είναι πολύ ελαφριοί και εύκολοι στην μεταφορά. Ο χρήστης μπορεί εύκολα να τους αλλάξει θέση και προσανατολισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μεγιστοποιήσει την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε την μεγάλη γκάμα που διαθέτει η εταιρεία Μπαλαφούτης – gosolar.gr εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά εδώ  ή τηλεφωνικά: (+30) 210 3243010 -102. Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα σας ενημερώσει και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο εύκαμπτο φωτοβολταϊκό συλλέκτη για τις δικές σας ανάγκες.

Παρεμφερείς Αναρτήσεις