Η Gosolar.gr – Μπαλαφούτης είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, με έδρα στο κέντρο της Αθήνας.

 Η εταιρεία ξεκίνησε το 1995, όταν ο μηχανολόγος μηχανικός Ιωάννης Μπαλαφούτης  μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε στην Ελλάδα τον Ηλιακό Φούρνο. Ο Ηλιακός Φούρνος βραβεύτηκε για την ποιότητα και την απόδοσή του,   καθώς επίσης τις δυνατότητες που δίνει για μαγείρεμα χωρίς σύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Ασφαλής για κάμπινγκ και εξορμήσεις στην εξοχή χωρίς την χρήση φωτιάς. Το μαγείρεμα με τον ήλιο ήταν μόνο η αρχή. 

 Με περιβαλλοντική συνείδηση και ενθουσιασμό για τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας, αναπτύξαμε περαιτέρω λύσεις για αυτονομία κι εξοικονόμηση, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, κατάλληλων για κάθε περίπτωση. Κατανοούμε επίσης τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν για πρόσβαση στο δίκτυο ρεύματος, ειδικά σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές. Σε μια χώρα τόσο ηλιόλουστη όπως η Ελλάδα και με γνώμονα τις προκλήσεις που προκύπτουν από τις κλιματικές αλλαγές, η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας δεν μπορεί παρά να είναι φυσική επιλογή. 

Οι δραστηριότητές μας 

Έχουμε αναπτύξει ένα μεγάλο εύρος από αυτόνομες φωτοβολταϊκές λύσεις για κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, θαλάσσιες ή γεωργικές τοποθεσίες, σκάφη, τροχόσπιτα και πολλές άλλες εφαρμογές. Ορισμένα από τα προϊόντα στα οποία έχουμε αποκτήσει εξειδίκευση είναι τα εξής: 

 • Φωτοβολταϊκοί συλλέκτες: με πλαίσιο αλουμινίου, ελαφρώς εύκαμπτοι κι αναδιπλούμενοι (πλήρως εύκαμπτοι)
 • 6V, 12V Μπαταρίες
 • Ρυθμιστές φόρτισης PWM & MPPT
 • Μετατροπείς Τάσεως ρεύματος (inverters) από 12V DC / 24 VDC σε 220V AC
 • Ηλιακοί προβολείς LED /ηλιακά φωτιστικά Led αυτόνομα κι αυτόματα
 • Ηλιακοί Φανοί σήμανσης & Φωτοσημαντήρες LED
 • Ηλιακά Gadgets & Είδη Κατασκήνωσης & Ορειβασίας
 • Ηλιακοί Φορτιστές για μπαταρίες 12V DC ή 24V DC
 • Φωτιστικά Προβολείς LED – SMD 230VAC, 12/24V DC
 • Λαμπτήρες οικονομίας, LED & SMD 230VAC, 12/24V DC
 • Ανιχνευτές/Αισθητήρες Κίνησης 230V, 12/24V DC
 • Αντλίες Νερού 12/24VDC

Gosolar.gr Συμμετοχή σε περισσότερες από 40 εκθέσεις 

Έχουμε συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 Εκθέσεις – Θεσμούς: Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), Natex & το Ναυτικό Πανόραμα, Ecotec, Ανοιξιάτικο Θαλασσινό Σαλόνι, Energy Photovoltaic, Electrotec, Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι και Boat & Fishing show.  

Gosolar.gr σε παραπάνω από 40 εκθέσεις
Συμμετοχή σε περισσότερες από 40 εκθέσεις

Tο Όραμα και οι Αξίες μας 

Η Gosolar.gr  οραματίζεται τη διάδοση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε βαθμό που ο άνθρωπος θα βασίζεται κυρίως σε αυτές για να καλύπτει τις καθημερινές ενεργειακές του ανάγκες. 

Έχουμε πελατοκεντρική φιλοσοφία: Προτεραιότητά μας είναι ο πελάτης. Δίνουμε έμφαση στη σωστή ενημέρωση και κατατόπισή του στα θέματα της ηλιακής ενέργειας.  

Ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη: Η μακροχρόνια επιβάρυνση του πλανήτη μάς κατευθύνει στην αναζήτηση οικολογικών προϊόντων και εφαρμογών που θα ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύουν το περιβάλλον και τις επερχόμενες γενιές. 

Αξιοποίηση της άφθονης και ανεξάντλητης ηλιακής ενέργειας: Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλή ηλιοφάνεια. Η ηλιακή ενέργεια που δέχεται καθημερινά δεν μπορεί παρά να θεωρείται ένα δώρο. Είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε τρόπους αξιοποίησής της. 

Γιατί να μας επιλέξετε 

Αξιοπιστία & Υπευθυνότητα 

Με πολυετή εμπειρία σε Αμερικανικό και Ιαπωνικό εργασιακό περιβάλλον, έχουμε υιοθετήσει στην Gosolar.gr μια εταιρική κουλτούρα που εστιάζει στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Πάντα σεβόμενοι τους πελάτες μας, αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες τους με συνέπεια, επαγγελματισμό, τιμιότητα κι ειλικρίνεια. Ενδιαφερόμαστε να προσφέρουμε λύσεις με τρόπο που θα είναι σωστές και ωφέλιμες μακροπρόθεσμα.  

Τεχνογνωσία & Εμπειρία 

Έχοντας 27 και πλέον χρόνια εμπειρίας στο χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων, διαθέτουμε τεχνικό υπόβαθρο για να σας κατατοπίσουμε σε θέματα σχετικά με τα φωτοβολταϊκά συστήματα. 

Εξειδίκευση 

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον κλάδο των φωτοβολταϊκών συστημάτων, φέρνοντας κοντά σας καινούρια προϊόντα και λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. 

Για να μαθαίνετε νέα μας ή εξελίξεις σχετικά με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας, ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα: FacebookInstagram & Youtube 

Για οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο (+30) 210-3243010 ή στο info @gosolar.gr