5 συμβουλές για την τοποθέτηση των ηλιακών φωτιστικών για κήπο και τοίχο, ώστε να έχετε την μέγιστη απόδοση και πολύ καλό φωτισμό.

5 συμβουλές για σωστή τοποθέτηση και μέγιστη απόδοση των ηλιακών φωτιστικών

5 συμβουλές για την τοποθέτηση των ηλιακών φωτιστικών για κήπο και τοίχο, ώστε να έχετε την μέγιστη απόδοση και πολύ καλό φωτισμό. Επίσης,  είναι πολύ σημαντικό η αρχική τοποθέτησή τους να γίνει σωστά.  Γι’ αυτό πριν τοποθετήσετε  τα ηλιακά φωτιστικά σε εξωτερικό χώρο, φροντίστε ότι: 

  • Πριν την πρώτη χρήση τους, θα πρέπει να ολοκληρώσουν μία πλήρη φόρτιση, περίπου 8 με 10 ωρών. Αυτό θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία των μπαταριών για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
  • Υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια στο χώρο όπου θα τοποθετηθούν τα φωτιστικά για τουλάχιστον 7 με 8 ώρες την ημέρα. 
  • Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η φωτοβολταϊκή επιφάνεια θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο φως του ήλιου. Δεν θα πρέπει να σκιάζεται από δένδρα/θάμνους, τη στέγη του σπιτιού ή κάποιο άλλο σώμα. 
  • Η φωτοβολταϊκή επιφάνεια των ηλιακών φωτιστικών πρέπει να διατηρείται καθαρή. Το λασπόνερο ή το χιόνι,  είναι μερικοί από τους παράγοντες  που μπορούν να περιορίσουν την διαθέσιμη επιφάνεια του φωτοβολταϊκού πάνελ.  Γι’ αυτόν το λόγο θα πρέπει να το καθαρίζουμε με ένα ελαφρώς βρεγμένο (νωπό) πανί.   
  • Κατά τη διάρκεια της νύχτας,  φροντίστε ώστε να μην υπάρχει κάποια άλλη πηγή φωτός (π.χ δημοτική κολώνα φωτισμού) πολύ κοντά στα ηλιακά φωτιστικά,  για να μην επηρεάζεται το φωτοκύτταρο του φωτοβολταϊκού τους συλλέκτη και κατά συνέπεια να αποδίδει στο μέγιστο ο φωτισμός τους.  

 

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τα σωστά ηλιακά φωτιστικά για τον χώρο σας, διαβάστε περισσότερα εδώ.   

Παρεμφερείς Αναρτήσεις