Ηλιακά φωτιστικά: 6 Συμβουλές για να επιλέξετε τα σωστά για το χώρο σας!

Τη σημερινή εποχή υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ηλιακά φώτα, για εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους. Για να επιλέξετε τα σωστά φωτιστικά για εσάς ή για φίλους σας, δείτε τι θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν:

· Το σκοπό για τον οποίο θέλετε να φωτίσετε το συγκεκριμένο χώρο. Αυτό θα καθορίσει το αν χρειάζεστε φωτιστικά με χαμηλό ή δυνατό φωτισμό. Εξίσου σημαντικό είναι να σκεφτείτε εξ αρχής όλους τους τρόπους με τους οποίους θέλετε να ενεργοποιείται ο φωτισμός. Υπάρχουν επιλογές όπως, φωτιστικά με ανιχνευτή κίνησης, ανιχνευτή φωτός και τηλεχειριστήριο.

· Η διάρκεια φωτισμού: Αν γνωρίζετε το πόσο συχνά θέλετε να υπάρχει φωτισμός στο χώρο αυτό θα σας διευκολύνει στο να κοιτάξετε για φωτιστικά με στιγμιαίο φωτισμό ή μακράς διάρκειας.

· Το είδος της επιφάνειας που θέλετε να φωτίσετε. Ανάλογα με το αν θελετε να φωτίσετε σκουρόχρωμα πέτρινα μονοπάτια, γρασίδι ή ανοιχτόχρωμες επιφάνειες τοίχου, η αντανάκλαση και διάχυση του φωτισμού θα είναι διαφορετική.

· Την έκταση που θέλετε να καλύψετε: εάν θέλετε να φωτίσετε μεγάλες επιφάνειες, μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά φωτιστικά μέτριας έντασης φωτισμού! Ή ακόμα λίγους και δυνατούς προβολείς για να καλύψουν την επιθυμητή επιφάνεια.

· Οι αποστάσεις που θέλετε να έχουν τα ηλιακά φωτιστικά μεταξύ τους. Τα σημεία τοποθέτησης τους δεν θα πρέπει να σκιάζονται από δέντρα , στέγαστρα ή άλλα εμπόδια. Έτσι θα έχετε την μέγιστη απόδοση από τους φωτοβολταϊκούς συλλέκτες των ηλιακών φωτιστικών.

· Χρώμα φωτισμού: Επιλέξτε σύμφωνα με το τι θα ταίριαζε περισσότερο με την αρχιτεκτονική του χώρου αλλά και την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε. Υπάρχουν ηλιακά φωτιστικά θερμού λευκού χρώματος, καθώς και φώτα ψυχρού λευκού. Αν θέλετε κάτι πιο ουδέτερο, τα ηλιακά φώτα φυσικού λευκού χρώματος μπορεί να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Συμπέρασμα

Ο φωτισμός σε έναν χώρο μπορεί να αναδείξει πολύ μια επιφάνεια. Είτε χρησιμοποιείτε ηλιακά φωτιστικά για αισθητικούς λόγους είτε για πρακτικούς, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε προϊόντα και λύσεις που θα είναι πρακτικές και συμφέρουσες για εσάς όλη τη διάρκεια του χρόνου και μακροπρόθεσμα.

Δείτε τα διαθέσιμα ηλιακά φωτιστικά της Gosolar.gr εδώ!

ηλιακά φωτιστικά
ηλιακά φωτιστικά
ηλιακά φωτιστικά
ηλιακά φωτιστικά

Similar Posts