5 Οφέλη της ανακύκλωσης μπαταριών

5 Οφέλη της ανακύκλωσης μπαταριών

Η διαδικασία της ανακύκλωσης προσφέρει πολλά οφέλη σε εσάς, το περιβάλλον και την κοινότητά σας. Εδώ είναι κάποιοι από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους συστήνεται η ανακύκλωση μπαταριών: 

  • Διατηρείστε την ανθρώπινη ζωή πιο ασφαλή καθώς μειώνονται τα επικίνδυνα υλικά -όπως διαβρωτικά οξέα, που απορρίπτονται στις γειτονιές και στις χωματερές. 
  • Μειώστε τον όγκο και βάρος των σκουπιδιών. 
  • Εξοικονομείστε ενέργεια καθώς τα πολύτιμα υλικά -όπως μέταλλα, που βρίσκονται εντός των μπαταριών επαναχρησιμοποιούνται. 
  • Εξοικονομείστε κόστος από τη διαδικασία παραγωγής νέων προϊόντων καθώς μέρος των μπαταριών έχει ήδη κατασκευασθεί κι επομένως απαιτούνται λιγότεροι πόροι για την παραγωγή ενός νέου προϊόντος. 
  • Βοηθήστε στην δημιουργία θέσεων εργασίας σε έναν κλάδο που υποστηρίζει τη βιωσιμότητα. 

Η ανακύκλωση μπαταρίων είναι μια πολύ καλή συνήθεια κι αρκετά εύκολη διαδικασία. Υπάρχουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης μπαταριών μέσα σε καταστήματα ηλεκτρονικών και μπαταριών. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το κατάστημά μας για να μας φέρετε τις μικρές μπαταρίες. 

Περισσότερες πληροφορίες για την ανακύκλωση θα βρείτε στον Ε.Ο.ΑΝ. ( Ελληνικός Οργανισμός ΑΝακύκλωσης )  πατώντας εδώ (www.eoan.gr).

Θέλετε να βρείτε ένα μέρος κοντά σας για ανακύκλωση μπαταριών; Στο Grecycle.gr μπορείτε να το κάνετε με 3 απλά βήματα. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο και μάθετε πως εδώ!

Επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά εδώ ή τηλεφωνικά: (+30) 210 3243010 -102.

Παρεμφερείς Αναρτήσεις